Jooga ja Sointuillat Villissä

Järjestän  erilaisia JOOGA ja SOINTUILTOJA yhteistyössä Kulttuuritalo Villin kanssa . Teemat ja sisällöt vaihtelevat, facebookista löydät helpoiten ajantasalla olevaa infoa mitä milloinkin on tiedossa  tai voit myös ottaa suoraan yhteyttä Mariin . 

Kulttuuritalo Villin ihana puutalo resonoi upeasti niin maljoihin kuin kongiinkin ja todennäöisesti tunnet värähtelyt kehossasi konkreettisesti, äänien tyynnyttävän ja rauhoittavavn efektin ohella. Syksyn kuluessa tulen pitämään myös SOINTUMEDITAATIOITA; SOINTUMATKOJA sekä mahdollisesti PRANAYAMA eli hengitysharjoitusiltoja. Seuraa ilmoittelua ja tule mukaan! 

Hemmottele itseäsi lempeällä harjoituksella Kulttuuritalo Villin ihanan rauhoittavassa ympäristössä kamiinan lämmittäessä taustalla. 


Joogaillat eri teemoilla jatkuvat keväällä 2020 

Facebookista näet aina ajantasalla olevat tiedot kunkin viikon iltojen teemoista. 

RESTORATIIVINEN JOOGA 

Pohjautuu Iyengarjoogaan eli käytämme apuvälineitä tukemaan asentoja ( bolsterit, blokit, vyöt, viltit jne ) jotta kehosi pääsee todella rentoutumaan. Restoratiivinen jooga on hyvin hellävarainen ja voimauttava harjoiuts, joka on erityisen tärkeä hektistä ja stressaavaa arkea eläville .

Restoratiivinen jooga on  syvärentouttava harjoitus, joka sopii kaikille - myös joogan vasta-alkajille. Et tarvitse omia välineitä, Marilta löytyy niin joogamatot kuin bolsteritkin. Teemme restoratiivisen, niin kehoa kuin mieltäkin rauhoittavan, hyvin hidastempoisen ja lempeän harjoituksen,jossa annat niin kehosi kuin mielesikin päästää irti kaikesta negatiiviesta olipa se sitten kireyttä ja jäykkyyttä kehossa tai mielen päällä olevaa stressiä ym. 

SOINTUKYLVYSSÄ Sinä rentoudut eriliaisten äänien sointeihin ja värähtelyihin. Kehostamme yli 70% on vettä, joten kun ääniaalto lähtee värähtelemään ilmaa ja lattian pintaa pitkin kehosi reagoi, toiset tuntevat sen herkemmin, mutta vesi värähtelee sisälläsi syvärentouttaen lempeästi. On todettu, että jo n puolen tunnin äänimaljarentoutus vastaa syvää unta, jota kehomme ja etenkin aivomme tarvitsevat palautuakseen ja toipuakseen päivän rasituksista.

Jos siis nukut huonosti, pätkäunta tai liian vähän, SUOSITTELEN ERITYISETI SOINTUKYLPYÄ 

YINJOOGAssa

on paljon samaa kuin restoratiivisessa joogassa, sillä myös yinjooga on lempeää ja hidastempoista harjoitusta, mutta asanoissa ei viivytä aivan yhtä pitkään kuin restoratiivisen joogan asanoissa.  Yinjoogassa tavoitteena on irtipäästämisen ohella avata ja pehmentää kehon kireyksiä ja faskioiden jähmeyksiä. Siksi asennoit voivat toisinaan olla jopa voimakkaita. Yinjooga ei kuitenkaan ole venyttelyä sanan perinteisessä merkityksessä, vaan yinjoogassakin asentoja tuetaan, niin että veto ( venytys ) on passiivinen, lihakset pääsevät rentoutumaan jotta harjoitus ulottuu syveämmälle sidekudoksiin eli faskioihin. Huomaat säännöllisen harjoittelun myötä eron niin liikkuvudessasi kuin hyvinvoinnissasikin. 

YInjooga yhdistää länsimaisen tieteen kehon anatomiasta ( erityisesti faskioista) sekä joogan filosofian ja kiinalaisen lääketieteen. Työskentelemme asanoissa meridiaanien pohjalta. 

Tervetuloa tutustumaan, et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta voidaksesi osallistua näille tunneille! 

AIKATAULU : kevään Joogakurssi maanantai-iltaisin 
ILMOITTAUTUMISET MARILLE: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.